Najbolja metoda zamjene zuba je ugradnja zubnog implantata. Radi se o metodi koja se razvija već 40 godina, a mi u njenoj primjeni imamo bogato iskustvo. Na temelju tog iskustva i pomoću suvremenih tehnologija i materijala, vratit ćemo vam lijep i zdrav osmijeh.

Implantat je najbolja moguća zamjena za izgubljeni zub, a radi se o jednoj od najsigurnijih i najtrajnijih stomatoloških metoda: postotak uspješnosti je 95 – 100%.

Implantat se ugrađuje minimalno invazivnim kirurškim zahvatom, pod lokalnom anestezijom. Implantat u ustima traje dugo, možemo reći i doživotno. Naravno, važna je održavati pravilnu higijenu usne šupljine te zube redovito kontrolirati kod stomatologa.

nobel-biocare-implantatImplantati se izrađuju od titanija, materijala koji je najkompatibilniji s kosti, a mi koristimo implantate Nobel Biocare, tvrtke koja je pionir u implantologiji. Titanijsko sidrište ugrađuje se u kost koja onda srasta oko njega. Na to se sidrište postavlja protetska nadogradnja koja je također od titanija, a na tu nadogradnju se postavlja zubni nadomjestak. Zubni nadomjestak izrađen je od modernih, trajnih materijala kao što su litij-disilikat (E-max) ili cirkona. Takvi su nadomjestci najsličniji boji i izgledu prirodnog zuba.

Implantat se može koristiti za pojedinačni zub ili može biti osnova za nadomještanje svih zuba u pacijentovoj čeljusti, pri čemu se koristi više implantata. Implantat se nalazi tamo gdje se nekad nalazio pacijentov zub, a osjećaj pri zagrizu sličan je kao s prirodnim zubom.

Svi pacijenti koji nemaju težih kroničnih bolesti dobri su kandidatu za ugradnju implantata. Najmlađi pacijenti su oni kojima je završio rast i razvoj kostiju, odnosno negdje oko punoljetnosti.

Zubni implantati su umjetni nadomjestci koji se ugrađuju u čeljust kako bi zamijenili korijen zuba koji nedostaje. Nakon ugradnje implantata potrebno je pričekati vrijeme sraštavanja implantata s kosti 3-6 mjeseci te nakon toga se ide u proces izrade implantatske suprastrukture koja se postavlja na implantat te zubne krunice koja se postavlja na suprastrukturu.

Prednost implantata su svakako:

  • dugotrajnost – uz optimalnu higijenu i redovite stomatološke kontrole vaši implantati biti će doživotno u vašim ustima.
  • očuvanje zdravih zuba – ugradnjom implantata štedite svoje zdrave zube koji bi trebali brusiti da bi nadoknadili zube koji nedostaju.

U našoj ordinaciji koristimo Nobel Biocare implantacijski sustav koji se svrstava u najbolje implantacijske sustave na svijetu.

Nobel Biocare – premium implantat

nobel-biocare-logoNobel Biocare je švedska svjetski vodeća firma na polju inovativnih dentalnih restauracija temeljenih na implantatima.

Cilj tvrtke je osnažiti svoje stomatološke stručnjake kako bi kvalitetu života vratili svojim pacijentima.

Nobel Biocare nudi vrhunske proizvode izrađene po najvišim svjetskim standardima koji osiguravaju dugovječnost i pouzdanost.

Nobel Biocare su zubni implantati koji se proizvode već više od 40 godina najmodernijim tehnološkim metodama od kemijski nepromjenjivih varijacija komercijalno čistog titaniuma.

 

nobel-biocare-implantati

 

Dugovječni, pouzdani, biokompatibilni. Doživotna garancija na implantat!

Radovi na implantatima

Zub na implantatu

zub-na-implantatu

Idealan plan terapije za vas je krunica na implantatu ako vam nedostaje jedan zub i imate uvijete za ugradnju implantata.

Ovim postupkom nadoknađujete zub koji nedostaje a štedite okolne zube od brušenja koje bi bilo potrebno brusiti ako bi zub koji nedostaje željeli nadoknaditi keramičkim mostom.

Nakon ugradnje implantata potrebno je pričekati vrijeme sraštavanja implantata s kosti 3-6 mjeseci te se nakon toga ide u proces izrade implantatske suprastrukture koja se postavlja na implantat te zubne krunice koja se postavlja na suprastrukturu.

 

nobel-biocare-dentalni-implantat

 

Most na implantatima

nobel-biocare-dentalni-implantati

Ukoliko vam nedostaje više zuba preporuka je napraviti most koji će imati uporišta na 2 ili više implantata ovisno o tome koliko zuba nedostaje.

Naravno ukoliko vam nedostaju svi zubi a želite fiksni rad na implantatima, biti će vam potrebno minimalno ugraditi 6 implantata na koji se kasnije nakon oseointegracije fiksiraju keramički zubi.

 

most-na-implantatima

Besplatan prvi pregled i konzultacije

Dogovorite besplatan pregled