U posebno zahtjevnim slučajevima, kad nije moguća ugradnja standardnih implantata, na primjer zbog mogućih dodatnih operacija ili dodavanja umjetne kosti, primjenjujemo metodu All on 4™. Tako se sa samo 4 implantata nadomještaju svi zubi u jednoj čeljusti. Ako se ova metoda pažljivo planira, u samo jednom danu pacijent može dobiti nove, privremene zube.

Primjenjuje se u slučajevima kad nedostaju svi zubi u čeljusti ili u slučaju ozbiljnih trauma. Ova metoda omogućuje pacijentu da s četiri dentalna implantata vrati sve zube jedne čeljusti u samo jednom danu. Po dva implantata postavljaju se u stražnji dio čeljusti, a dva u prednji, a između njih se postavlja fiksni most.

Ovako fiksirani rad ne pomiče se i sigurno sjedi u ustima. Uz to što se vratila funkcija zuba, i pacijent može ispravno žvakati, a bitan je i estetski faktor. S novim, lijepim osmijehom pacijent ima više samopouzdanja što pozitivno utječe i na kvalitetu njegova života.

All on 4™ metoda

Mogu li samo četiri implantata zamijeniti sve zube jedne čeljusti? Zahvaljujući napretku tehnologije zubnih implantata, odgovor je – da!

Gubitak zuba izuzetno je čest među odraslima, pogotovo kako starimo zbog karijesa, parodontitisa (parodontoze) i ostalih bolesti usne šupljine. Kako bi izbjegli nelagodu koju taj problem bezubosti donosi, u stomatologiji postoji mogućnost nadoknade zubi jedne čeljusti sa samo 4 implantata u roku od 24 sata.

Kako biste u potpunosti razumjeli ovu izvanrednu tehniku ​​ugradnje zuba, prvo trebate razumjeti što je zubni implantat. Implantat je mali titanski vijak koji se postavlja u vašu čeljust i zamjenjuje korijen zuba koji nedostaje. Za ugradnju implantata potreban je manji operativni zahvat. Nakon postavljanja implantata potrebno je pričekati vrijeme oseointegracije tj. vrijeme sraštavanja implantata za kost koje obično traje 3-6 mjeseci. Nakon toga se na implantat pričvršćuje titanska nadogradnja a na nadogradnju krunica koja će vam vratiti izgubljenu funkcionalnost i estetiku. Na taj način nadoknađujemo jedan zub.

all-on-4-metoda-naprijed

Ono što je najzanimljivije u All on 4™ tehnici – ne treba vam zubni implantat za svaki izgubljeni zub. Sve što vam treba su četiri pravilno postavljena implantata u gornjoj čeljusti i četiri u donjoj čeljusti kako biste vratili svoj puni osmijeh. Također svoj osmijeh dobijete u period od 24 sata od postavljanja implantata. U tome je ljepota metode All on 4™.

Budući da su implantati napravljeni od titana, biokompatibilni su što znači da funkcioniraju kao dio vašeg organizma. Postaju dio vaše čeljusti i služe kao snažan, dugotrajan temelj za vaše nove zube.

Idealni kandidati za ovu metodu su pacijenti koji već imaju bezubu čeljust i iz nekih razloga ne mogu nositi potpunu protezu te pacijenti kod kojih preostale zube nije moguće sanirati i uključiti u protetski rad.

Najveće iznenađenje ove All on 4™ metode je koliko brzo ona može promijeniti vaš život.

Kombinacijom precizne tehnologije pomoću koje se obavlja procedura All on 4™ i našim stručnim timom stomatologa, u dentalnoj ordinaciji DS Dent u mogućnosti smo vam pružiti osmijeh o kakvom ste oduvijek sanjali u samo jednom danu!

all-on-4-metodaO originalnoj All on 4™ metodi

Željeli bismo vas informirati o All on 4™ terapiji koju radi naš stručni tim klinike. All on 4™ metoda u prijevodu bi značila sve na četiri implantata. Riječ je o rekonstrukciji svih zubi jedne čeljusti na četiri posebno postavljena implantata.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog fiksnog protetskog rada unutar 24 sata (zubi unutar 24 sata) nakon operacije, a nakon perioda sraštavanja implantata s kosti što je period od 3-6 mjeseci se izrađuje trajni fiksno protetski rad.

Ova metoda se primjenjuje kada nije moguća direktna ugradnja implantata u stražnje dijelove čeljusti i kako bi se izbjegli dodatni operativni zahvati kojima bi osigurali dovoljno kosti za postavljanje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Koncept liječenja All on 4™ metodom pomoću nagnutih implantata je najbolje rješenje za bezubu čeljust kada se koriste Nobel Biocare implantati.

All on 4™ metodu je prvi osmislio prof. Paulo Malo upravo s Nobel Biocare implantatima 1998 godine i taj koncept kao takav na Nobel Biocare implantatima funkcionira znanstveno dokazano već više od 20 godina.

Naš doktor Marko je prošao edukaciju za All on 4™ terapiju upravo kod prof. Maloa u Malo Clinic u Lisabonu. Zato mi s ponosom možemo reći da u našoj ordinaciji radimo originalnu All on 4™ metodu jer radimo s Nobel Biocare implantatima po konceptu prof. Paula Maloa.

Ovo sve naglašavamo jer se danas svakakvi postupci nazivaju All on 4™ a to ni približno nisu, ne poštuju postulate koji su nužni za uspjeh i dugovječnost rada i ne rade se sa provjerenim implantološkim sustavima razvijanim upravo za All on 4™.

Zato smo smatrali da je nužno da vas informiramo o originalnoj metodi jer je ona znanstveno dokazana i funkcionira više od 20 godina, a vi ćete sami odlučiti što je najbolje za Vaše zdravlje i dobrobit cijelog organizma.

 

Besplatan prvi pregled i konzultacije

Dogovorite besplatan pregled